Новини

Новини

11 квітня майстер виробничого навчання  Грибанова Я.Г. провела з учнями ІІ курсу з професії «Кухар»  майстер- клас «Приготування різних видів бургерів» на якому познайомила з історією походження бургера,  показала як готувати різні види бургерів, а саме : Chiken Burger, Fisch Burger, Black Burger.

Друк


Поділитися в соціальних мережах

У березні 2019 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області було поведено I етап виставки-конкурсу з декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» серед студентів та учнів закладів вищої та професійно-технічної освіти області.

Учениці нашого навчального  закладу, ДНЗ «Бердянський ЦПТО», надали роботи, які посіли призові місця:

1 місце - Яковенко Юлія з виробом «Сніговичок»

  2 місце - Неговєлова Анастасія з виробом «Дощечка»

Вітаємо дівчат та їх  керівника Кузьменко А.Л., з перемогою на конкурсі!

Пишаємося своїми талановитими та творчими учнями!

 

Друк


Поділитися в соціальних мережах

З 2010 року викладачі, майстри та учні ДНЗ «Бердянський центр професійно-технічної освіти» постійні учасники семінарів та майстер класів по вивченню новітніх матеріалів та технологій в будівельній справі таких фірм як:

  • LAFARGE 2010-2012 рік майстер клас «Легка влада над формою», екскурсія в на завод по виготовленню ГКП в місті Артемовську;
  • CMILE 2012-2018 «Фарби, ґрунтовки та декоративні штукатурки»;
  • KHAUF «Використання матеріалів фірми KHAUF»;
  • SIHIAT 2016-2018 рік «Технологія використання гіпсокартону та сухих сумішей SIHIAT»;
  • URSA 2012-2018 рік « Використання матеріалів фірми URSA для утеплення та звукоізоляції»;
  • ЦЕРЕЗІТ 2015 рік «Утеплення будівель та використання сумішей для приклеювання керамічної плитки та утеплювача»;
  • SILTEK 2019 рік «Ознайомлення з матеріалами фірми та методиками їх використання».

         Не виключенням став 2019 навчальний рік 05.04. 2019 року учні групи Є 11 брали активну участь в вивченні матеріалів фірми «SILTEK» а саме:

  • клеючих сумішей для газобетону
  • самовирівнючих сумішей
  • гідроізоляційних матеріалів
  • розчинних сумішей для кладки та бетону
  • декоративних штукатурок та методів їх нанесення.

Найактивніші учасники семінару Шевчено Владислав та Москворецький Віктор були премійовані представниками фірми «SILTEK».

 

Друк


Поділитися в соціальних мережах

З березня місяця і по цей час в ДНЗ «Бердянський центр професійно-технічної освіти» проходять конкурсні уроки виробничого навчання за різними професійними напрямками.

  1. З професії «Перукар» - майстри виробничого навчання Тельчарова Т.А. та Ілієва Л.С.
  2. З професії «Кухар» - майстри виробничого навчання  Грибанова Я.Г. та  Кожевнікова О.В.
  3. З професії «Кондитер» - майстер виробничого навчання Кокошко Л.Г.
  4. З професії «Штукатур» - майстер виробничого навчання  Милусь З.Л.
  5. З професії «Лицювальник-плиточник» - майстер виробничого навчання Проскуровська Н.Г.
  6. З професії «Маляр» - майстер виробничого навчання Бойко Г.О.

Журі конкурсу, яке  складається із членів ДНЗ «БЦПТО» проведуть засідання з метою обрання кращого уроку для надання на обласний конкурс на кращий навчальний фільм «Урок майстра».

Друк


Поділитися в соціальних мережах

Учні ДНЗ «Бердянський центр професійно-технічної освіти» які навчаються за професією «Кухар; Кондитер» підготували пізнавальну виховну годину для учнів гімназії № 2 «Вітамінна абетка».

Було доведено, що для життя нам потрібна енергія, і ми одержуємо її від їжі і харчування.

Правильне та збалансоване харчування — це запорука здоров’я та довголіття. Воно забезпечує високий рівень працездатності, покращує розумову діяльність, підвищує імунітет, допомагає уникати різних захворювань. І варто  дітей змалечку привчати до основ здорового харчування. У дитячому та підлітковому меню мають переважати корисні продукти, овочі та фрукти багаті на вітаміни. Їжа неодмінно має бути різноманітною, щоб організм, який зростає, отримував усі необхідні поживні речовини та вітаміни. Заклавши основи правильного харчування з дитинства, можна багато в чому полегшити  життя, допомогти уникнути багатьох проблем зі здоров’ям у майбутньому.

Майбутні кухарі розповіли про основні групи вітамінів, їх класифікацію, значення у харчуванні. Навели приклади збереження вітамінів при приготуванні їжі. А також було показано в яких продуктах містяться різні вітаміни і яку роль вони відіграють у здоров’ї та житті підлітків. Довели необхідність щоденного вживання свіжих фруктів та овочів.

На останок провели розважальну вікторину.

Викладач професійно-теоретичної підготовки Клевцова Л. П.

Друк


Поділитися в соціальних мережах

02 квітня була проведена виховна година «М. Гоголь – з Україною в серці». Присвячена 210 річниці з дня народження Миколи Васильовича Гоголя, великого чародія слова, ясновидця, який мав дар проникати в таємницю душі людської. Учні поринули в гоголівський світ, відчули його багатогранність і неповторну красу. Згадали біографію письменника, кроки його творчості.

Учні декламували вірші І. Драча, Т. Г. Шевченка присвячені Гоголю. Згадали твори «Тарас Бульба», «Вечори на хуторі біля Диканьки» та інші. Були розіграні сценки та переглянуті уривки  екранізацій.

Присутні пройнялися словами Миколи Гоголя до самого серця. Впевнилися, що твори великого українського митця пробуджують у людині Людину. Його повість «Тарас Бульба» нагадує, що ми  - нащадки давнього козацького роду і маємо бути вірними синами України, яким був і сам Гоголь.

Класний керівник Клевцова Л.П.

 

Друк


Поділитися в соціальних мережах

Корисні посилання